Explore Medicine



STUDENT CLASS AND EXTRACURRICULAR TIMETABLE - WEEK 1									STUDENT CLASS AND EXTRACURRICULAR TIMETABLE - WEEK 2								
	SUNDAY	MONDAY	TUESDAY	WEDNESDAY	THURSDAY	FRIDAY	SATURDAY		SUNDAY	MONDAY	TUESDAY	WEDNESDAY	THURSDAY	FRIDAY	SATURDAY		
8:00		Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	8:00	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast	Breakfast		
9:00		Academic Introduction	Doctor-Patient Interaction & History Taking 60 minutes	Communication Skills: Breaking Bad News 60 minutes Break	Introduction: Basic Life Support & A-E Assessment 60 minutes	Development 60 minutes		9:00	Study Support	Clinical Medicine: Emergency Scenarios 60 minutes Break	Lifestyle Plans 60 minutes Break	Medical Ethics: 4 Pillars 60 minutes Break		Exhibition			
10:00		Careers in Medicine: What Makes a Good Doctor? 60 minutes Break Introduction to Anatomy & Physiology Disease	Break The Lungs in Health 60 minutes	The Heart in Health 60 minutes	Break Introduction to Diabetes 60 minutes	Break The Nervous System in Health 60 minutes		10:00	Social Activities	Gastrointestinal System in Health 60 minutes	Introduction to	Infectious Diseases 60 minutes	Challenge Day	Morning			
11:00			Break The Lungs in Disease 60 minutes	Break The Heart in Disease 60 minutes	Break Diabetes History Taking 60 minutes	Break The Nervous System in Disease 60 minutes		11:00		Break Gastrointestinal System in Disease 60 minutes	Break Oncology Posters 60 minutes	Break Introduction to Vaccines 60 minutes		Social Activities			
12:00		Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	New York Excursion	12:00	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk	Lunch Break & Student Lunchtime Talk			
14:00	Student Arrival &		Chest Cases 60 minutes	Cardiovascular Cases 60 minutes	Tournament Afternoon	Nervous System Cases 60 minutes		14:00		Gastrointestinal Cases 60 minutes		Practical Assignment 60 minutes			Student Departure		
15:00	Check In		Break	Break		Contain Australia		15:00 16:00	Olympics at the Payne Whitney Gym	Subject Practical Workshop	Subject Practical Workshop	Guided Cultural Exploration	Subject Practical Workshop	Graduation Preparation			
16:00		Campus Walking Tour	Shaping Your Future Seminar	Shaping Your Future Seminar Series		Social Activities											
17:00	Parents & Students		Series	Series		Run Club		17:00			Social Activities		Sports Programme	Graduation			
18:00	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	18:00	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner	Dinner			
ES	Student Induction Talk	Guided Cultural Exploration	Guided Cultural Exploration	Social Activities	Shaping Your Future Seminar Series			ES	The Bie Ouie	Study Support	Study Support	Debate Society	Debate				
EVENING ACTIVITIES	Welcome Activities	Debate Society	Social Activities		Debate Society	4th July Party	Campus Cinema	EVENING ACTIVITIES	The Big Quiz	Debate Society	Sports Programme	Sports Programme	Grand Final	Graduation Party			
		Creative Workshop	Sports Programme	Headline Address	Social Activities				Social Activities	Sports Programme	Social Activities	Talent Show	Social Activities				
ш		Social Activities	Sports Frogramme		Sports Programme			ш		Social Activities							
	Curfew	Curfew	Curfew	EVENING SHOUT Curfew	Curfew	Curfew	Curfew		Curfew	Curfew	EVENIN Curfew	G SHOUT Curfew	Curfew	Curfew			
		2															